Never grow up

Mijn favoriete kreet van Apple is: ‘Think Different’ een lijfspreuk voor vele creatieven. Denk anders, creëer anders en wees anders. Deze zomer viert Concept & Design haar 15e verjaardag. En daarom is het tijd voor bezinning, tijd om na te denken hoe ik verder kan met dit mooie vak. Wat is de tijd snel gegaan en wat heb ik een hoop geleerd en meegemaakt in die 15 jaar. Het ‘anders denken’ en ‘denken in visuele oplossingen’ is nu onderdeel van mijn dagelijkse werk.
Na dit weekend wil ik er nog een kreet aan toevoegen: ‘I hope I never grow up!’ Dit dacht ik toen ik met mijn tienerdochter in de Ziggo Dome volledig uit mijn dak ging. Wat hadden we een lol, ondanks dat dochterlief soms vroeg: ‘Mam, houd je even in’, en eerlijk waar, ik hield me echt in om mijzelf niet compleet voor schut te zetten. Terwijl dochterlief denkt: ‘Grow up!’ denk ik juist bijna iedere dag als ik naar mijn kinderen kijk, mag dit nog even duren? Blijf alsjeblieft nog even klein, jong en onschuldig. Die heerlijke ongeremde schaterlach, grappige bewegingen, dansjes, lieve knuffels en mooie gesprekken. Het gemak waarmee kinderen hun creativiteit laten stromen, daar zouden meer volwassenen een voorbeeld aan moeten nemen.
Zo had ik het vorige week nog met mijn dochter over haar eerste liefdesverdriet (jáááren geleden). Daar zat ik dan met mijn jongste op schoot en thuis aangekomen barstte mijn dochter in tranen uit om zich vervolgens ook op mijn schoot te wurmen. Super zielig, maar ik vond het echt zo’n waardevol moment. Zit je daar met je dierbaarste schatten. En tuurlijk worden ze groot, ook dat is fantastisch mee te maken. Ook ik ben een stuk minder naïef dan toen ik 15 jaar geleden startte. Door schade en schande ben ik wijzer, geen liefdesverdriet meer, maar wel soms harde lessen. Toch hoop ik dat ik ongeremd blijf genieten, onbevangen zaken blijf doen, kinderlijk creatief blijf en dans tot ik erbij neerval.

Sugar coated world

Vanmorgen werd ik wakker in a sugar coated world. Het zonnetje scheen en de wereld was even wit. Na een drukke week zou ik, ondanks kou, even gaan roeien, maar helaas werd dit afgeblazen i.v.m. kou en ijsdeeltjes in het water waardoor er niet geroeid mocht worden. Hup, dan maar even de natuur in met hond. Even je gedachten op een rijtje en heerlijk in alle rust genieten. Wat een inspiratie, wat een rijkdom om op loopafstand dit soort plaatjes te mogen maken en beleven.

Deze inspiratie neem ik voor volgende week weer mee. Er ligt een leuke opdracht voor een transparante uitnodiging waar ik zeker iets met ‘dekwit’ mee ga doen. En misschien start ik na deze blog wel meteen met schetsen, nu ik weer vol met ideeën zit.

Er staan ook weer drie afgeronde opdrachten in mijn portfolio waar ik met veel plezier aan heb gewerkt. Ik hem me voorgenomen echt vaker te bloggen, tenslotte is dit ook het advies naar mijn klanten. Je website blijft actueel, je kunt wat extra informatie over jezelf en projecten kwijt en je kunt meteen linken op social media waardoor je weer verkeer krijgt naar je website. Dus…eerst inspiratie opdoen, genieten en bloggen geblazen komende tijd!

Mood

Mijn website start met een moodboards over mij, dus over Sharon. Het laat zien wie ik ben, wat ik doe, waar ik mijn inspiratie vandaan haal en waar ik van hou. Dit alles zie je terug in mijn leven en mijn werk. Als ik niet werk ben ik vaak met mijn gezin in de natuur te vinden, het bos, maar ook het water is een belangrijk element in ons leven. We zeilen graag door Griekenland en zouden het liefst ooit nog eens een zeilreis om de wereld maken, maar zijn stiekem ook te erg verliefd op ons huisje.

Naast mijn enorme passie voor alles wat met design te maken heeft hou ik van mode, theater, films, fotografie en kunst. Ooit wilde ik ballerina/danseres worden en die liefde en bewondering is er nog steeds. Het alsmaar doorgaan, trainen en oefenen tot in perfectie zit er nog steeds in. Een klus moet af en het liefst snel en goed, met als gevolg…nachten doorwerken. Als de klant dan tevreden is en ik het eindresultaat in handen heb of gerealiseerd zie, dan klinkt in dit beroep helaas geen applaus, maar is de kick bijna net zo groot.

De visuals voor mijn moodboard zijn beelden van Pinterest, stockbank of eigen werk/foto’s. De credits kun je bij mij opvragen en zijn puur als sfeerimpressie gebruikt en moeten niet los van elkaar gezien worden.

Style is a way to say who you are without having to speakRachel Zoe

Nieuwe website

Eindelijk is het zover! De website van Concept & Design is vernieuwd en live. Drie jaar heb ik hier tegenaan gehikt. Mijn oude website kon ik zelf niet bijhouden, terwijl ik voor anderen complete website’s met CMS bedacht en ontwikkelde. En terwijl je opdrachten van klanten voor laat gaan, verschoof ik mijn website steeds onderaan mijn to-do-list.

Wat ik wilde: een visuele site waar ik natuurlijk mijn portfolio kan presenteren. Maar ook een site die iets over mijzelf vertelt, wat mij inspireert en wie ik ben. 

Daarom start ik met een inspiratie moodboard. Dit ben ik. Het portfolio-gedeelte zou ik nu na ruim 14 jaar nog meer kunnen vullen. Dus hier zie je een kleine selectie. Aan deze opdrachten heb ik met veel plezier gewerkt en ben ik nog steeds trots dat ik voor deze klanten heb mogen werken. Momenteel ben ik met hele leuke opdrachten bezig, dus hou mijn portfolio in de gaten, binnenkort wordt dit gedeelte aangevuld. Veel kijkplezier!

Boekjes

Schriftjes, blokjes, kladjes, heerlijk vind ik het om To Do lijstjes te maken, bijna op het zieke af. Ik maak voor alles lijstjes om ze daarna heerlijk af te strepen. Soms verzin ik dingen die ik al gedaan heb, om ze daarna trots en fanatiek door te strepen. Maar ook heb ik een boekje om ideeën op te schrijven en te tekenen, plaatjes te plakken en tips over boeken en films bij te houden, zo vergeet ik niets maar dan ook niets.

Ga ik op reis, dan houd ik elke dag een dagboekje bij, handig voor als je achteraf nog een fotoboek moet maken en je dit pas een jaar later doet (that’s me, geen tijd he). Zelfs mijn dochter heeft, toen ze nog niet eens kon schrijven, een dagboekje bijgehouden door iedere dag een tekening te maken van wat ze die dag had beleefd. Soms plakten we er wat bloemetjes in of een ansichtkaart. Zo leuk om dit nu terug te zien. Mijn lief verklaart me voor gek: “Waarom heb jij nog een ouderwetse agenda, je kan toch alles op je mobiel bijhouden?” Nou, hierom…schrijven, kladjes en teruglezen is het leukste wat er is, dus mijn boekjes verzameling gaat gewoon door.

Pure Rock

Stap in de wereld van het Franse merk Zadig &Voltaire met fashion voor dames, heren en kids. Hele gave accessoires en zelfs een eigen geur en muziek. De winkels ken je misschien al uit Frankrijk, België en sinds 2009 zijn ze ook te vinden in de Amsterdamse PC. Hoe leuk het ook is om even naar Parijs of Antwerpen af te reizen, de website is toch zo veel makkelijker en net zo inspirerend. Geen gedoe in de stad met het zoeken naar een parkeerplek. Laat staan de hoeveelheid parkeergeld wat je weer kwijt bent. Dat geld kan je beter uitgeven aan die geweldige T-shirts toch? Want ze zijn behoorlijk aan de prijs. De site is mooi vormgegeven en door de ‘lookbook‘ en ‘shop by look‘ zie je in een oogopslag leuke combinaties die je meteen kunt shoppen vanuit je luie stoel. De collectie bestaat uit mooie cashmere breisels, romantische jurkjes en stoere jasjes, allemaal items met een edgy rock stijl.

Antwerpen

Vroeger gingen we een keer in de twee maanden richting Antwerpen voor een dagje of weekendje weg. Tegenwoordig is het nog maar een keer in het halfjaar (en soms redden we dat nog niet eens). Maar de plannen zijn er weer om snel die kant op te gaan. Het is daar altijd op en top genieten. Behalve dat we daar een plezante vriendengroep hebben, heeft mijn vriend daar een tijdje gewoond en gewerkt waardoor we nu de stad op ons duimpje kennen. We vermijden de drukte en standaard winkelstraten en zoeken de antiekstraatjes op, de nieuwste restaurants en meest gezellige terrasjes waar we heerlijk cavaatjes drinken en bijpraten met onze dierbaren. We proberen ons bezoek te combineren met de kijkdagen van Veilinghuis Bernaerts die altijd een waanzinnig aanbod hebben van schilderijen, meubels en sieraden. In de Kloosterstraat vind je de leukste antiekwinkels vol inspiratie. Op de Nationalestraat duiken we altijd even bij Dries van Noten naar binnen en mijn ‘all time favoriet bookstore is: Copyright‘. Ga alleen al kijken naar de mooie entree! Hier slaag ik altijd voor mooie kunst- en designboeken. Op de Lange Gasthuisstraat sta ik altijd te kwijlen bij de sieradenwinkel van Wouters & Hendrix, hier ben ik al jaren fan van. Ik heb standaard een lijstje in mijn computer met leuke tips. Dus mocht je binnenkort die kant op gaan, mail me. Ondertussen gaan wij ook maar weer snel een weekendje plannen!

RAW

Nu het mooi weer is ben ik het liefst buiten. Wij wonen echt op een heerlijke plek waar je zo het bos inloopt of lekker door de weilanden kunt banjeren. Maar soms lonkt de stad en moet ik toch even de drukte in. Zo’n geweldige dag had ik dus laatst en heb ik meteen weer inspiratie opgedaan. Hier dus wat leuke tips voor als je in Amsterdam bent. We begonnen onze dag lekker vroeg en gingen heerlijk ontbijten bij Le Pain Quotidien (Cornelis Troostplein 2, ons vaste adres in Antwerpen en Parijs), daarna dook ik heerlijk alle steegjes in met waanzinnige trendy en rare shops. Jawel, zelfs een webshop verslaafde moet af en toe het parkeerleed trotseren om weer eens al die mooie spullen op te snuiven, voelen en passen. We liepen vervolgens richting Rozengracht. Daar zitten hele leuke woonwinkels, maar déze kende ik alleen nog maar uit de bladen: RAW Materials. Wat een zalige winkel. Zeker als je van oude spullen houdt, net als ik. Voor ons oude boerderijtje vond ik hier echt hele fijne accessoires zoals stenen borden, oude kasten, lampen, stoelen, spiegeltjes en prachtige stoffen. Echt de moeite waard om voor deze winkel om te lopen. We eindigden bij Restaurant Anna. Wat kun je daar fantastisch eten, het personeel is goed en de wijnkaart…Need I say more.  Echt mijn ultieme middag en avond met m’n lief, maar ook een aanrader met vriendinnen.

Werken in een zeepbel

Dat het heerlijk is om vanuit huis te werken, snapt iedereen. Toch is het niet helemaal ideaal als je niet echt een kamer over hebt. Momenteel zit ik in de oude hal van ons boerderijtje.  Vrij klein, maar net groot genoeg voor mijn bureau, computer en printer. Meer heb ik toch eigenlijk niet nodig? Toch heb ik al heel vaak nagedacht over een kantoortje in de tuin, dat dan meteen als extra opslagruimte dient en als ik nog even mijn fantasie de vrije loop laat, dan maak ik er ook meteen een atelier van of nee, een guesthouse of een bed-and-breakfast. Diverse schuurtjes zijn de revue gepasseerd en er is zelfs gedacht aan een pipowagen. Oh, wat zou ik die dan knus inrichten als een villa kakelbont. Ik weet niet of ik dan erg serieus genomen word door mijn klanten die daar dan ook worden ontvangen, maar ach…cosy is het wel. En ik denk dat we ieder weekend op bezoek kunnen rekenen.

Maar laatst kwam ik iets gaafs tegen…een…uhm wat is het eigenlijk? Het is een soort tent, maar ook een soort recreatie- en woonruimte. Echt alles zit erop en eraan. Dit is helemaal iets voor mij, deze bubbelbollen van Pierre Stephane Dumas! Je zet de bubbel zo in de natuur en doordat het geheel van transparant materiaal is, zit je ook écht in de natuur. Zo geniet je gewoon van een prachtige sterrenhemel, een mooie zonsondergang of een zachte regenbui, zonder een stap te verzetten en zonder echt nat te worden en je bent ook nog eens van alle comfort voorzien. De bollen zijn te krijgen met een bol (BubbleRoom) of twee bollen (BubbleLodge) en de meest transparante is de CristalBubble die helemaal opgaat in zijn omgeving. Erg onpraktisch als je dan toch een momentje privacy nodig hebt, maar ach. Gaaf is ie wel! Misschien is het toch slim als ik ‘m eerst even uittest voordat ik mijn klanten in dit kantoortje uitnodig of mijn eerste gasten erin laat slapen, ze zijn namelijk te huur op verschillende locaties in Frankrijk en te koop via casabubble.com.