never_grow_up1.png

Never grow up

Mijn favoriete kreet van Apple is: ‘Think Different’ een lijfspreuk voor vele creatieven. Denk anders, creëer anders en wees anders. Deze zomer viert Concept & Design haar 15e verjaardag. En daarom is het tijd voor bezinning, tijd om na te denken hoe ik verder kan met dit mooie vak. Wat is de tijd snel gegaan en wat heb ik een hoop geleerd en meegemaakt in die 15 jaar. Het ‘anders denken’ en ‘denken in visuele oplossingen’ is nu onderdeel van mijn dagelijkse werk.
Na dit weekend wil ik er nog een kreet aan toevoegen: ‘I hope I never grow up!’ Dit dacht ik toen ik met mijn tienerdochter in de Ziggo Dome volledig uit mijn dak ging. Wat hadden we een lol, ondanks dat dochterlief soms vroeg: ‘Mam, houd je even in’, en eerlijk waar, ik hield me echt in om mijzelf niet compleet voor schut te zetten. Terwijl dochterlief denkt: ‘Grow up!’ denk ik juist bijna iedere dag als ik naar mijn kinderen kijk, mag dit nog even duren? Blijf alsjeblieft nog even klein, jong en onschuldig. Die heerlijke ongeremde schaterlach, grappige bewegingen, dansjes, lieve knuffels en mooie gesprekken. Het gemak waarmee kinderen hun creativiteit laten stromen, daar zouden meer volwassenen een voorbeeld aan moeten nemen.
Zo had ik het vorige week nog met mijn dochter over haar eerste liefdesverdriet (jáááren geleden). Daar zat ik dan met mijn jongste op schoot en thuis aangekomen barstte mijn dochter in tranen uit om zich vervolgens ook op mijn schoot te wurmen. Super zielig, maar ik vond het echt zo’n waardevol moment. Zit je daar met je dierbaarste schatten. En tuurlijk worden ze groot, ook dat is fantastisch mee te maken. Ook ik ben een stuk minder naïef dan toen ik 15 jaar geleden startte. Door schade en schande ben ik wijzer, geen liefdesverdriet meer, maar wel soms harde lessen. Toch hoop ik dat ik ongeremd blijf genieten, onbevangen zaken blijf doen, kinderlijk creatief blijf en dans tot ik erbij neerval.
×

Comments are closed.