Boekjes

Schriftjes, blokjes, kladjes, heerlijk vind ik het om To Do lijstjes te maken, bijna op het zieke af. Ik maak voor alles lijstjes om ze daarna heerlijk af te strepen. Soms verzin ik dingen die ik al gedaan heb, om ze daarna trots en fanatiek door te strepen. Maar ook heb ik een boekje om ideeën op te schrijven en te tekenen, plaatjes te plakken en tips over boeken en films bij te houden, zo vergeet ik niets maar dan ook niets.

Ga ik op reis, dan houd ik elke dag een dagboekje bij, handig voor als je achteraf nog een fotoboek moet maken en je dit pas een jaar later doet (that’s me, geen tijd he). Zelfs mijn dochter heeft, toen ze nog niet eens kon schrijven, een dagboekje bijgehouden door iedere dag een tekening te maken van wat ze die dag had beleefd. Soms plakten we er wat bloemetjes in of een ansichtkaart. Zo leuk om dit nu terug te zien. Mijn lief verklaart me voor gek: “Waarom heb jij nog een ouderwetse agenda, je kan toch alles op je mobiel bijhouden?” Nou, hierom…schrijven, kladjes en teruglezen is het leukste wat er is, dus mijn boekjes verzameling gaat gewoon door.

×

Comments are closed.